RekryExpossa mätsättiin yrityksiä ja nuoria yhteen

23.04.2018

Yritykset ja nuoret kohtasivat viiden minuutin pikatreffeillä matchmaking-tapahtumassa Turun Messukeskuksen RekryExpossa. 15–29-vuotiaille nuorille suunnattuja speed dating -tyylisiä tilaisuuksia järjestettiin päivän aikana kaksi.

Ville Viking oli vastaanottamassa työnhakijoita Turun Messukeskuksen ovella, kun ovet toista kertaa järjestettyyn RekryExpoon avattiin. Kesäduunaa-kampanja oli pistänyt messuille pystyyn matchmaking-tapahtuman, joka alkoi heti aamulla messukeskuksen toisessa kerroksessa.

Tunnin kestävässä rekrytilaisuudessa työnantajilla oli viisi minuuttia kerrallaan aikaa haastatella työnhakijaa. Viiden minuutin jälkeen soi pilli ja työnhakijat siirtyivät seuraavaan pöytään haasteltavaksi.

Aamun tilaisuuteen osallistui kymmenen nuorta ja kymmenen yritystä. Mukana oli myös kesätöitä hakenut Mari-Ella Lahtinen, jonka mielestä mielestä speed dating oli erittäin hyvä kokemus.

– Osallistuin tämän tapaiseen tilaisuuteen toista kertaa. On kiva, kun pääsee kasvokkain keskustelemaan työnantajien kanssa. Niin erottautuu paremmin joukosta, Mari-Ella summasi tuntemuksiaan tilaisuuden jälkeen.

Nuoret työnhakijat olivat varustautuneet tilaisuuteen etukäteen, ja CV:t vaihtoivat ahkerasti omistajaansa. Työnhakijoista jäi työnantajille positiiviset fiilikset, ja osa nuorista sai töitä jo heti seuraavaksi päiväksi.

– Tämä oli ihan uusi kokemus, mutta tästä jäi todella hyvät fiilikset, Niko Hakanpää AAA-palvelut Oy:stä totesi. – Tässä pystyi rauhassa keskittymään ja keskustelemaan työnhakijoiden kanssa, vaikka viisi minuuttia onkin lyhyt aika. Pari haastattelussa ollutta tulee vielä erikseen käymään ständillämme.

Nopea ja rento rekrytointimenetelmä sai kiitosta työnantajilta, ja innostunut puheensorina herätti myös muiden messuvieraiden huomion. Tilaisuus järjestettiin uudelleen iltapäivällä, jolloin tarjolla oli myös alaikäisille sopivia kesätyöpaikkoja. 

Matchmaking-tilaisuuden järjestäminen oli osa Turun ammattikorkeakoulun opiskelijaryhmän kevään mittaista tutkimuspajaa. Opiskelijat ovat kevään aikana muun muassa vierailleet kouluissa puhumassa työnhausta ja pitäneet CV-klinikoita ja työhaastattelusimulaatioita, erityisesti toisen asteen oppilaitoksissa.

Teksti ja kuvat: Marketta Virta