Kampanjan tuloksena yli 280 kesätyöpaikkaa – mukana myös alaikäisille sopivia työpaikkoja

21.05.2018

Kesäduunaa-kampanja on jälleen tänä vuonna halunnut rohkaista työnantajia palkkaamaan nuoria kesäksi töihin, myös alaikäisiä, sillä osaavia ja motivoituneita työntekijöitä on kaikissa ikäryhmissä. Kesäduunaa-kampanjaan ilmoittautui tänä vuonna n. 50 eri alan yritystä, jotka yhdessä tarjosivat yli 280 työpaikkaa lisää Varsinais-Suomen alueella. Yrityksistä noin puolet ilmoitti työtehtävän soveltuvan myös alaikäiselle, joka oli hieno signaali siitä, että uskallusta ja halua tarjota työkokemus myös nuoremmille löytyy. Lisäksi Turun kaupungin jakamat kesätyösetelit, joiden avulla halutaan tehokkaasti työllistää nuoria ja tukea yrityksiä myös rahallisesti tärkeässä tehtävässä, jaettiin loppuun jo ennen viimeistä hakupäivää. Tahtoa antaa työkokemus myös nuoremmille löytyy, mutta tällöin yrityksille tulee olla myös saatavilla apua ja tietoa palkkaamiseen liittyen. Tähän asiaan myös kampanjassa panostetaan.

Nuorta työntekijää palkatessa on hyvä pitää mielessä perehdyttämisen tärkeys, sillä nuoret kyllä pystyvät varmasti työn tekemään, kunhan tarjolla on riittävästi opastusta. Vinkkejä ja apuja nuoren työntekijän palkkaamiseen löytyy Kesäduunaa-sivujen lisäksi myös Vastuullinen kesäduuni -kampanjan Esimiehen kesätyöoppaasta.

Yrityksille ja nuorille kohtaamismahdollisuuksia

Kesätyö on nuoren ensimmäinen kosketus työelämään. Ensimmäinen kosketus on tärkeä, sillä se voi määrittää monia asioita nuoren tulevaisuuden kannalta: asenteen työelämään, mielikuvan työnantajasta ja mahdollisesti jopa tulevan ammatin tai opiskelualan. Yritykselle nuori tuo uutta vauhtia, apukäsiä ja esimerkiksi täysin natiivin sosiaalisen median käyttäjän.

Kesäduunaa-kampanjan huhtikuussa järjestämä matchmaking-tilaisuus Turun RekryExpossa osoitti, että helpoille ja matalan kynnyksen rekrytointimenetelmille on tarvetta. Speed dating -tyylisessä rekrytointitilaisuudessa työnantajilla ja nuorilla työnhakijoilla oli viisi minuuttia aikaa keskustella, jonka jälkeen työnhakijat siirtyivät seuraavaan pöytään haastateltavaksi. Menetelmä sai kiitosta sekä nuorilta että työnantajilta, ja kesätöitä poikikin tilaisuudesta sopivimmille työnhakijoille. Lue lisää tilaisuudesta täältä.

Teksti: Marketta Virta ja Jenni Suominen

Kuvat: Marketta Virta