Viikko TET-harjoittelijan matkassa

12.04.2019
Kesätöitä täältä -tiimi RekryExpossa

Olen vielä 14-vuotias Lotta, joka on ollut kohta viikon täällä Turun ammattikorkeakoulussa, Kiertotalouden liiketoimintamallit -tutkimusryhmän puolella TET-harjoittelussa. Harrastan partiota ja uintia, sekä olen kiinnostunut kielistä, musiikista, kiertotaloudesta ja ympäristöstä.

Pohdinta TET-paikasta alkoi jo vuodenvaihteen tienoilla, mutta päätös siitä, että tulen juuri tänne, Turun AMK:kin Kiertotalouden liiketoimintamallit -tutkimusryhmän puolelle syntyi vasta n. 2 viikkoa ennen viimeistä päivää, jolloin allekirjoitettu sopimus TET-paikasta piti palauttaa kouluun. Paikka onkin todistautunut mitä parhaimmaksi juuri minulle.

TET-viikkoni on kuin onkin nyt loppusuoralla ja olen päässyt kokemaan jos jonkinlaista. Olen ollut kansainvälisessä tapahtumassa Circhubsin tienoilta ja taas messukeskuksessa RekryExpo-messuilla Kesäduunaa-hankkeen ansiosta. Olen tutustunut monenlaisiin ihmisiin ja oppinut, että täällä ruoka on paljon parempaa kuin yläasteella. Kansainvälisessä tapahtumassa pääsin kartoittamaan englanninkielen taitoani. Kesäduunaa-kampanjan järjestämässä Matchmaking-tapahtumassa eri firmojen edustajat tapasivat työnhakijoita ja toisin päin kolmen minuutin pikahaastatteluissa, joista työnhakijat saivat kokemusta mm. työhaastatteluista ja erilaisista työpaikoista. Itse autoin järjestelyissä mm. pöytien järjestelyissä ja roll uppien kasaamisessa.

Tutkimusryhmän piste kansainvälisessä tapahtumassa. (Kuva: Lotta)

Kesäksi ajattelin hakea kesätöitä, luultavasti kotikuntani eli Mynämäen alueelta. Ensin ideanani oli pitää kahvilaa Mynämäellä, tai myydä leivonnaisiani, mutta siitä tuskin tienaisi kovinkaan paljoa. Tässä lähipäivinä pitäisikin raapustaa pari kesätyöhakemusta.

Olen oppinut jos jonkinlaista, ehkä yksi tärkeimmistä on se, kuinka tärkeitä yhteistyötaidot ovat projekteissa ja hankkeissa. Olen oppinut myös itse projekteista ja hankkeista, sekä kiertotaloudesta itsessään. Täällä kiertotalouden puolella ainakin on jos jonkinlaista projektia ja hanketta käynnissä, on banderollien uusiokäyttöprojektia ja on Kesäduunaa-hanketta ja Circhubsia, osa pienempiä ja osa isompia, osa liittyy toisiin, osa ei. Täällä on kiinnostavia hankkeita ja projekteja, sekä erittäin innostava ilmapiiri.

Teksti: Lotta, TET-harjoittelija