TAI-opiskelijoiden työnhakukoulutus

05.04.2019

Tiistaina 19.3 pääsimme tekemään yhteistyötä Turun ammatti-instituutin kanssa Datacityssä! Tilaisuus kesti kolme tuntia, jonka aikana autoimme maahanmuuttajataustaisia opiskelijoita heidän ansioluetteloiden kokoamisessa.

Mukana olivat tietysti kaksi opettajaa, jotka auttoivat meitä koneiden ja CV:iden kanssa. Opiskelijat olivat suloisia ja vaikka kielimuuri tuli joissakin asioissa esille, muut opiskelijat auttoivat toisiaan ja meitä pajalaisia ymmärtämään ja ratkomaan ongelmia. Kokonaisuudessaan luokan henki oli positiivinen ja opiskelijat mukavia.

Tunnit alkoivat selittämällä mitä olimme tekemässä ja lyhyesti kertomalla Kesäduunaa-pajan idean. Tuntien aikana oli tarkoitus lähettää opiskelijoille sähköpostiin ansioluettelon pohja, jonka he itse pystyisivät täyttämään. Aloituksessa kuitenkin kesti pitkään, sillä joko koneet eivät toimineet tai opiskelijat eivät tienneet miten sähköpostilla toimitaan. Hämmennystä aloituksessa siis oli, mutta onneksi meidän tehotiimi pystyi ratkomaan ongelmia ja vastailemaan opiskelijoiden nouseviin kysymyksiin.

Suurin ongelma meillä oli luokkahuoneen koneiden kanssa, kun netti ei yksinkertaisesti toiminut. Lopulta kaikki saivat kuitenkin ansioluettelon mallin sähköposteistaan auki. Kaikessa tässä alun tiimellyksessä en kuitenkaan kerennyt kovin montaa kuvaa napata, vain jotkin harvat pääsivät Kesäduunaan Instagram-tarinaan – kannattaa käydä katsomassa ja seuraamassa!

Laitoimme luokan eteen aikaisemmin käyttämiämme julisteita inspiraatioksi CV:n tekijöille ja monet ottivat niistä mallia. Autoimme myös joitakin opiskelijoita CV:n oikeanoppisen suomen kielen kanssa. Meille tuli paljon kysymyksiä koulutuksista ja niihin hakemisesta, mutta ajanpuutteen vuoksi emme pystyneet käsittelemään kaikkea kerralla. Päätimme siis huolehtia, että jokainen opiskelija saa kunnollisen CV:n tai idean hyvänlaatuisesta CV:stä. Useat olivat kuitenkin jo saaneet kesätöitä tai suorittivat kursseja kesällä, eivätkä siksi hakeneet heti töitä.

Seuraavan kerran meistä kuulee RekryExpossa 10.4, deittailun merkeissä ? Hyvää kevättä!

Teksti ja kuvat: Ona, Kesäduunaa-paja