Pikatreffailua RekryExpossa!

26.04.2019

Vertaista vailla -hanke ja Kesäduunaa-kampanja järjestivät Kesätöitä täältä match making -rekrytapahtuman RekryExpossa 10.4.2019. Match making -tapahtumassa nuoret työnhakijat ja yrityksien edustajat pääsivät tutustumaan toisiinsa kolmen minuutin haastatteluissa. Tapahtuman avulla toivottiin, että työnantaja ja työnhakija löytäisivät toisensa.

Match making -tapahtumia järjestettiin päivän aikana kaksi: aamupäivällä ja iltapäivällä. Molemmissa tapahtumatila täyttyi tasaisesta puheensorinasta, iloisista ja reippaista nuorista, kiinnostavista yrityksistä, Instagram- ja tietovisakilpailuista sekä hyvästä meiningistä. Tapahtumassa nuoret saivat mahdollisuuden päästä osoittamaan yrityksille suoraan, mikä heitä kiinnostaa ja miksi heidät kannattaisi työllistää.

Käytännön järjestelyissä oli aamupäivällä pieniä haasteita, mutta niistä otettiin opiksi iltapäivään mennessä. Ja niin aamu- kuin iltapäivälläkin nuoret lähtivät iloisina ja tyytyväisen oloisina pikadeittailtuaan kiinnostavia yrityksiä.

Omana tehtäväalueenani oli avustaa tapahtuman järjestelyissä ja muun muassa huolehtia palautteen keruusta, pikatreffien kierron sujuvuudesta sekä iltapäivällä yhden lepopisteen vetämisestä. Lepopisteelläni nuoret saivat hetken hengähtää haastatteluiden välissä ja samalla jutella työnhakuun liittyvistä mietteistä. Pohdimme yhdessä, millainen on hyvä ansioluettelo ja hakemus. Entä millä tavalla voisi erottua joukosta ja miltä työn hakeminen tuntuu? Oli mukava päästä itsekin kohtaamaan nuoria ja kuulemaan heidän ajatuksiaan työnhausta ja sen haasteista.

Nuorten palautteen perusteella tapahtuma oli onnistunut. Erityisesti he vaikuttivat olevan tyytyväisiä siihen, että pääsivät kasvokkain tapaamaan useita mahdollisia työnantajia ja tutustumaan erilaisiin yrityksiin. Toivottavasti jollakulla tärppäsi treffeillä, ja tuleva työpaikka mahdollisesti löytyi! Joka tapauksessa kolmen minuutin pikatreffeillä kaikki saivat suoran kontaktin eri alojen yrityksiin, saivat lisää kokemusta haastattelutilanteista ja pääsivät opettelemaan, miten tuoda oma persoona ja osaaminen esille lyhyessä ajassa.

Teksti: Janna Peltola, opiskelija-assistentti, Turun AMK
Kuva: Niina Vääräniemi, harjoittelija, Turun AMK