Mistä saisin tänä kesänä kesätöitä?

04.04.2018

 

Heippa! Täällä kirjoittelee Tilja ja Sofianna Kesäduunaa-kampanjasta. Lähdimme mukaan tekemään kampanjaa, sillä haluamme auttaa nuoria saamaan kesätöitä. Työnhaku ei koskaan ole helppoa ja siihen vaaditaan aina sinnikkyyttä. Myös itse olemme kamppailleet työnhaun kanssa monet kerrat.

Projektin tiimoilta olemme nyt olleet mukana monissa tapahtumissa tapaamassa niin nuoria kuin yrityksiä. Nuorille olemme kertoneet omien kokemusten kautta työnhakuun vinkkejä, ja yrityksille olemme painottaneet nuorilta ihmisiltä löytyvää huippumotivaatiota ja innostusta työntekoon. Tämän lisäksi olemme kertoneet kesätyömahdollisuuksista ja Turun ammattikorkeakoulussa opiskelusta. Kesätyömahdollisuuksia kannattaa kurkata täältä Kesäduunaa-sivustolta, johon avoimia kesätyömahdollisuuksia on koottu.

Kevät tuo tullessaan niin auringon kuin myös kysymyksen:

Mistä saisin tänä kesänä kesätöitä?

Kesätöiden haku tuntuu myös meistä välillä jännittävältä ja stressaavalta.  Töiden hakua helpottamaan olemme keränneet nämä vinkit!

  1. Suhtaudu työnhakuun avoimin mielin. Kaikki työkokemus on hyväksi tulevaisuutta varten. Voidaksesi tehdä isona unelmaduuniasi sinun tulee kerryttää työkokemustasi mahdollisimman paljon.
  2. Ole oma-aloitteinen. Älä pyydä vanhempiasi soittamaan työasioista puolestasi vaan toimi itse rohkeasti omia mukavuusrajoja venytellen! Suosi soittamista tai paikan päällä käymistä sähköpostiviestien sijaan.
  3. Lisää CV:hen fiksu kuva itsestäsi, joka antaa sinusta ammattimaisen vaikutelman. Kuvan avulla jäät paremmin mieleen. Unohda instagramin selfie-kuvat.
  4. Ole sinnikäs. Vaikka jokaiseen lähettämääsi hakemukseen ei vastattaisi, älä luovuta vaan jatka kesätyönhakua kahta tehokkaammin.
  5. Ole oma itsesi. Kerro millainen oikeasti olet, älä vain sitä, mitä luulet muiden haluavan kuulla. Joukosta erottautuminen on hyvä asia.
  6. Luota itseesi ja kykyihisi. Älä vähättele osaamistasi CV:ssä tai jätä mainitsematta esimerkiksi loistavaa ryhmätyöskentely taitoasi. Älä kuitenkaan liioittele. Työnantaja huomaa kyllä, jollet osaakaan kiinaa kuten hakemuksessasi väitit.

Työnhaussa olemme huomanneet, että tärkeintä ei ole aikaisempi työkokemus vaan innokkuus ja halu oppia. Älä siis masennu, vaikka tuntuisi, ettei CV:hen löydy täytettä. Korvaa työkokemusosiot TET-harjoittelusta tai harrastuksista kertomalla. Keskeistä on välittää mahdolliselle työnantajalle viesti siitä, että olet panostanut työhakemukseen ja CV:hen. Näin annat kuvan, että tulet panostamaan myös työntekoon.

Käy kurkkaamassa kesätyötarjontaa ja ryhdy toimeen!

Ihanaa kevään alkua ja onnea työnhakuun!

– Tilja ja Sofianna

Kirjoittajat opiskelevat Turun AMK:ssa muotoilua ja myyntityötä