Kesäduunaa 2019, Vimma!

19.03.2019
Kuvassa rakkaat pajalaiset juuri pystytetyllä ständillä vegaanisten karkkien kera!

Kevään Kesäduunaa-projektipaja on alkanut ja lähtenyt hyvin rullaamaan! Meillä on ollut jo muutama tapahtuma tämän vuoden puolella, mutta tässä kerron siitä, kun kävimme Vimmassa 5.2. pitämässä CV-pajaa 15-18-vuotiaille.

CV-pajassa opiskelijat väsäsivät pajalaisten antamien vinkkien ja Omakuva-monisteen pohjalta itselleen ansioluettelon. Ansioluettelossa oli kävijöiden arvioidun keski-iän takia painostettu ensimmäiseen työhön hakemista. CV:n koottuaan he saivat pajalaisilta vinkkejä työnhakuun sekä työhaastatteluun. Vaikka osaa opiskelijoista houkuteltiin sisään karkeilla, suurin osa otti pajan tosissaan ja kyseli oikeita kysymyksiä töistä ja niihin hakemisesta.

Alkuun pajalle rysähti porukkaa sen verran, että ensimmäisen tunnin aikana kynät loppuivat vallan kesken ja jouduimme kokoamaan lisäpöydän kävijöille. Ruuhkan kuitenkin hellitettyä kävijävirta tasaantui ja kaikille oli tilaa.

Pajan seinillä oli vinkkejä CV:n täyttämiseen ja työhaastatteluun ja monet opiskelijat ottivat itselleen kuvia muistiin, jotta he voivat myöhemminkin näihin vinkkeihin palata.

Vaikkei tapahtuma ollutkaan kouluille pakollinen, siellä kävi paljon iloista ja energistä sakkia. Kaiken kaikkiaan tapahtuma oli ehdottomasti positiivinen ensitapahtuma uusille pajalaisille ja varmasti hyödyllinen myös pajaan osallistujille. Meillä kävi jopa muutamia alle 15- ja yli 18-vuotiaita kysymässä vinkkejä CV:n kokoamiseen ja hienosäätöön, ja vaikka alle 15-vuotiaille emme pystyneet töitä osoittamaan Kesäduunaan nettisivuilta, saivat hekin neuvoja tuleville vuosille.

Teksti ja kuvat: Ona, Kesäduunaa-paja