AMK-opiskelijan kesätyökokemuksia

12.10.2017

Olen itse tehnyt nuorena kesätöitä. Hain jo 15-vuotiaana kesätöihin, mutta silloin huomasin, miten haasteellista nuorena on saada kesätöitä. Tästä viisastuneena hain useampaan paikkaan seuraavana kesänä, kesänä 2008. 16-vuotiaana tärppäsi ja pääsin töihin mansikkamaalle.

Mansikkamaa saattaa ensin kuulostaa työpaikalta, jonne ei välttämättä haluaisi. Työ oli kuitenkin kivaa. Siellä tutustui uusiin ihmisiin ja sain pari uutta kaveria, joiden kanssa olen vielä tänä päivänäkin, 9 vuoden jälkeen yhteydessä. Lisäksi sai palkkaa, joka oli mahtavaa, kun sai ensimmäistä kertaa elämässä palkkaa työnteosta. Aloin heti suunnitella, miten käytän palkkarahani. Silloin en ajatellut tulevaisuuteen, kuin siten että syksyllä alkaa ammattikoulu. Tein siis kesätyötä, kun valmistuin peruskoulusta.

Kesätyö on kivaa ja palkitsee tulevaisuudessa

Nyt vanhemmalla iällä voin sanoa, että kesätyöstä on ollut muutakin hyötyä, palkan ja saamieni uusien kavereiden lisäksi. Työhaastatteluissa, joissa olen ollut, on annettu hyvää palautetta siitä, että on ollut ahkera ja osoittanut, sen hakemalla nuorena kesätöitä. Tällä hetkellä työskentelen Clas Ohlsonilla ja olen ollut yrityksessä yli 5 vuotta, sekä opiskelen Ammattikorkeakoulussa.

Olen erittäin iloinen ja kiitollinen, että sain nuorena kesätöitä. Koen, että se on palkinnut minua tulevaisuudessa ja toivon, että kaikki kenellä tekee mieli tehdä kesätöitä, pääsevät kesätöihin. Se on kivaa ja siitä on varmasti hyötyä tulevaisuuteen.

Vinkkinä kesätyönhakijoille, että jos ei heti saa kesätyöpaikkaa, niin ei kannatta lannistua vaan hakea entistä enemmän. Kesätyönsaaminen ei ole helppoa ja kun paikan saa, siitä saavutuksesta kannattaa olla ylpeä.

Teksti: Atte, opiskelija